Eerste week in Chinese Metropool
Door: Luc van Moorsel
Blijf op de hoogte en volg Luc
04 September 2009 | China, Shanghai
Luc hier vanuit het fantastische Shanghai. Mn eerste week zit er bijna op. Het is hier nu 17:00 en mn werkdag zit er bijna op.
Ik werk voor het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden. Hier deel ik een kantoor met twee hele aardige Chinese collega's.
Vanuit het consulaat bezoek ik paardenbedrijven om zodoende een betere inzicht te krijgen in de paardensector hier.
De vlucht was lang, de aankomst top. Roel en Mark (twee neven van me) stonden me op te wachten. Het was top dat ik Mark nog even kon spreken. Die vloog enkele uren later weer terug naar huis. Roel woont in Shanghai samen met zijn vrouw Khoby.
Het is fijn om hier al wat bekenden te hebben. De stad is overweldigend. (zeker als je uit Erp komst is de overgang nogal groot :p) Zij hebben ook een appartement voor me geregeld. Het is van vrienden die nu op vakantie zijn in het buitenland.
Je kunt hier heel luxe leven voor een mooie prijs. Ik ga iedere dag met de taxi naar werk en terug, taxi's zijn niet duur. Uit eten kost geen flikker. Kleding is goedkoop. En omdat ik voor het consulaat werk zijn er een hoop leuke extra's.
Zo ben ik met de chief van het consulaat naar een paardenbedrijf geweest hier 45 min vandaan. Met de auto van het consulaat en de chauffeur van het consulaat. Maandag ben ik uitgenodigd voor een etentje bij hem thuis en zal ook de directeur van de ambassade in Beijing daar zijn.
Zaterdag ga ik mn eerste Chinese paard zadelmak maken. Ook hier kan ik aan de bak. Ik heb een mooie deal gemaakt; ik maak 1 paard zadelmak en zij introduceren me bij andere paardenbedrijven.
Dat was het voor nu. Trouwens, voor wat foto's kun je op mn hyves kijken. www.lucvanmoorsel.hyves.nl
Groetjes!!!
04 September 2009 - 18:39
Mark:
Kwam idd mooi uit, leuk om je nog effe gesproken te hebben! Ik hoor wel dat je daar minstens zo'n leuke tijd gaat hebben als ik had. Mooie pica's ook! Laterr -
04 September 2009 - 18:42
Els:
Prachtig appartementje!
Moet jij die hond ook uitlaten of doet de ayi dat;)
Groetjes Els