VAKANTIE!!!

Door: Luc van Moorsel

Blijf op de hoogte en volg Luc

03 Oktober 2009 | China, Shanghai

Het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden te Shanghai is vijf dagen gesloten. Reden is de viering van het zestigjarig bestaan van de Volksrepubliek China. Je hebt waarschijnlijk wel wat gehoord of gelezen van de gigantische verjaardagsparade die in Beijing gehouden werd. Een grote pronkstoet die zelfs nog groter was dan bij de Olympische Spelen.
Dit soort vieringen zijn wel goed voor de stad, net als dat de EXPO goed is voor Shanghai. Alles wordt op alles gezet om de stad er op tijd piekobello uit te laten zien. Straten worden opnieuw voorzien van pek, trottoirs worden bestraat als ze dat nog niet waren en huizen worden opgeknapt.

Vakantie dus: ik heb de gelegenheid nog maar eens aangegrepen om de Chinezen met m’n camera lastig te vallen. Samen met een collega ben ik Shanghai in geweest. Omdat Chinezen echt overal slapen is het idee ontstaan om een collectie van slapende Chinezen aan te leggen. Ik heb er al veel voor m’n lens gehad.

Van de week heb ik een cap opgehad. Normaal is dat niet het vermelden waard omdat ik iedere dag een cap op heb. Maar nu had ik een cap op omdat ik Shanghai op twee wielen heb gedaan. De meeste caps worden verkocht aan mensen met motors en scooter. Ze zijn namelijk veel goedkoper dat motorhelmen. Dat mag hier allemaal gewoon.
Het regende en ik MOEST op tijd elders in de stad mijn paspoort ophalen voor mijn vlucht naar Beijing. Maar als het regent is het moeilijk een taxi aan te komen. Dus na 20 minuten tevergeefs wachten op een taxi (had laptop, camera en kostuum bij me) ben ik achterop een motortaxi gestapt. In de zeikende regen door Shanghai scheuren. In het begin zat ik heel ff te balen, maar toen dacht ik: Wat ben ik toch ook een geluksbal. Ik hier achterop een Chinees motorke door Shanghai! De motormuis had nog een vrouw geraakt, ik hoop dat ze het nog doet.

Na een maand in China heb ik dan toch echte Nederlandse tomatensoep en gehaktballen mogen proeven. Beetje stom van mij om te denken dat de vrouw des huizes zelf zou koken. Zoals alle ex-pads hebben ook zij een kok in dienst, net als een chauffeur en huishoudster. Had ik natuurlijk moeten weten. Het was een heel gezellig etentje!

Dat ik nu iets op m’n weblog kan posten heb ik te danken aan mijn buurman. Ik zit namelijk op zijn draadloos netwerk. Maar wat doet die gast nou: als ie niet internet trekt ie zijn router d’r uit. De eikel. Het irritante is dat ik nu zelf geen internet aan kan laten leggen vanwege de feestdagen.

Trouwens ff een leuk nieuwtje: een regelrechte hit hier is ‘Nobody but you’ van de Wonder Girls. Is die in Nederland ook al bekend? Pakkend deuntje, verder maar een klote nummer hoor.

Hoe is het in Nederland? Laat weten!

PS: Die Chinezen kunnen voor weinig geld zo lekker koken Linda dat het goedkoper is om te gaan eten in een restaurant! GEKKENHAUS!

Groetjes Luc

• 03 Oktober 2009 - 07:33

Gonnie Zegers:

Hallo Luc, zo te lezen gaat het goed met je. Fijn!!
    ....we dachten even jou te zien in die parade op tv...
    Groetjes uit Uje.

• 03 Oktober 2009 - 11:02

Rick :

Hey van MAO-orsel! Dat was inderdaad een groot feest. We hebben wat strak marcherende troepen gezien op het Plein vd Hemelse Vrede!
    We hoorden hier dat ze de regen verdreven hadden uit Beijing vanwege de festiviteiten, maar dat het daardoor in Shanghai slecht weer zou zijn. Rare jongens die chinezen!

Leuk dat het helemaal top is bij jou. Geweldige ervaring om je als Nederlander in een compleet andere cultuur
    te begeven. Langzamerhand zul je je steeds minder verbazen en ga je dingen misschien al gewoon vinden. Succes verder!

• 04 Oktober 2009 - 11:20

Irene:

Luc! Waarom bel je net als ik niet thuis ben? Niet dat je dat in China kan ruiken. Maar toch jammer. Later nog eens proberen? Ik zal je binnekort even een verslag sturen van de vakantie ed. Toevallig dat Meintje er laatst ook al om vroeg!
    Xje

• 04 Oktober 2009 - 13:40

Ine:

Luc, een waarschuwing vanuit Erp,

laat je niet verleiden door een pakkend deuntje.
    Ik heb even de moeite genomen om dat liedje te beluisteren en volgens mij is het in Nederland nog niet bekend en laat dat aub. zo blijven.
    Verder alles goed??
    liefs, je moeder. (houd dat opvoeden dan nooit op?)

• 05 Oktober 2009 - 09:48

Britt:

Hey lekker ding!

Haha, daar zat je dan als verzopen katje achterop de motorfiets ;) Mooie foto's weer! Ben jaloers op je camera!
    Ik kan je niet laten weten hoe het in Nederland is, maar in Rome is het iig nog steeds TOP! Heerlijk weer hier! Ik ga nu een nieuw bericht plaatsen op onze site!

Spreek je snel lief! xxx

• 05 Oktober 2009 - 10:43

Els:

Hoi Lucky Luc,
    Spreek en versta je al wat Chinees, of kunnen die Chinezen jou nog alles wijsmaken? Fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. Geniet ervan!
    Lieve groet,
    Els

• 05 Oktober 2009 - 11:47

Anne:

Haha prachtig idee die slapende chineeskes! Want ehh een foto zegt meer dan duizend woorden, en alles, zo zegt men.. Goed om te lezen dat alles fijn met je gaat! En ik sluit me aan bij Ine, qua muzieksmaak :).

Ik zeg ciao! Tot overrr een maand!

x

• 05 Oktober 2009 - 13:01

Marlon:

Hahaha, moest dat nou echt, die foto van die slapende Chinees?! Ik schrok me dood, die foto sprong meteen vol in beeld ;)
    Maar het klinkt goed allemaal, leuk!
    Grappig dat jij en Britt allebei op een totaal andere manier verslag doen, allebei leuk hoor :)
    Geniet ervan daar!

xx