Wat gaat die klok toch rapido! - Reisverslag uit Shanghai, China van Luc Moorsel - WaarBenJij.nu Wat gaat die klok toch rapido! - Reisverslag uit Shanghai, China van Luc Moorsel - WaarBenJij.nu

Wat gaat die klok toch rapido!

Door: Luc van Moorsel

Blijf op de hoogte en volg Luc

09 September 2009 | China, Shanghai

Beste mensenvrinden!

En nouw mar hopen dè da Chinees vrouwke dè pak un bietje skon in mekàre flanst. Want Roel en ik zijn naar de Fabric Market geweest. Graag wil ik Ine nog bedanken voor haar tip. (07.09.2009 red.) Hielp enorm. Zaterdag gaan we terug om te kijken of die pakkenmakers het restbedrag ook nog van me krijgen.

Omdat ik China graag wil vastleggen vanaf een afstandje gaan we ook nog ff naar de Camera Market. Ik wil al tijden een telelens kopen. (voor de kenners: Nikon 70-300mm AF-S VR Zoom lens AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED, witte nie)
Het is zo ideaal aan Shanghai dat ze alles in een ruimte douwen. Wil je camera’s? Dan krijg je camera’s! Een grote hal bommetje bommetje met camera benodigdheden.

Gisteren ben ik me toch in een mooie bar geweest! De Glamour Bar. Do I need to say more? Ik dacht het niet. Zo heb ik ze in Nederland nog niet gezien. De bar heeft een heel mooi uitzicht op De Bund. De Bund is een oeverpromenade langs de Huangpu rivier. Hier staan echt hele mooie en vooral hoooooooge gebouwen.

Vandaag vroeg opgestaan om een, wat later bleek, heel mooi paardenbedrijf te bezoeken. Het was een onderdeel van een bedrijf dat groot is geworden met de productie van fitness toestellen. Maar als side-business dus paardenhandel. Hele mooie accommodatie en zeer gastvrije mensen. Samen met Richard van den Bergh (beleidsmedewerker voor China en Japan, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en mijn collega Nick Hong waren we uitgenodigd voor een lunch. Nick vertaald alles, gelukkig. Want aan dat Chinees is geen touw vast te knopen…..
Vrijdag ga ik de trainingsaccommodaties van de Chinese Olympische ruiters bekijken. Dankzij het dinner van afgelopen maandag die georganiseerd was door de chief van het Consulaat-Generaal ben ik in contact gekomen met de juiste mensen hier. Een van die mensen introduceert me op de Olympische stallen en nog wat andere stallen. Daar ben ik dus heel erg blij mee.

Verder hadden we nog bezoek van mijn stagebegeleider uit Beijing. Hij gaat over het financiële verhaal van mijn stage. Goed nieuws: alles wat geld kost wordt vergoed. Daar ben ik dus ook al erg blij mee! Ook kreeg ik nog te horen dat ik in totaal 4 weken naar Beijing en 1 week naar Guangzhou ga! Ook al vet! En ik ga iedere dag uit eten dus kom veel aan: ook al vet! Gekkenhuis!

Dag lieve mensen!
Mzzl!

• 09 September 2009 - 13:26

Eefje:

Hee Luc,

Het loopt dus als een trein. Super om te lezen!

• 09 September 2009 - 16:42

Judith:

LUC!!!

Vette shit allemaal.. Goed onthouden wat de aller, aller leukste plekjes zijn om in 4 daagjes te bezoeken he!

Ik heb er zin in!

Tot over 47 dagen...

Dikke kus van je schoonzus

• 10 September 2009 - 12:38

Britt:

Liefje!

Haha, nou ik weet precies waar je het over hebt met je camera hoor... ;) Klinkt allemaal supervet, maar dat aankomen vind ik persoonlijk iets minder vet, haha!

Check je later! Dikke kus!

• 11 September 2009 - 19:29

Anne:

Lucas!!

Al die fijne verhalen van je! Ben blij dat je het zo gaaf hebt. Had niet anders verwacht! En oja.. IK KOM LAAAAAHAANGS!!! Heb er echt zin in ouwe.. Dat wordt 10 dagen die Fabric Market terroriseren, én met jou en Roel en Khoby zijn! Ook dat nog!! ;)

Jeuj! Reageer maar ff op mn mailtje, dan boek ik daarna meteen.. Kan maar vast gebeurd zijn wanne!

Ciaodieee en veel succes met alles! xxx

• 13 September 2009 - 11:14

John En Mieke:

Hey Luc,
    Leuk om op deze manier je belevenissen bij te houden!!! Klinkt goed allemaal, maarre..... niet te VET hè!!
    Hier gaat alles goed, ook met Iris en vooral met Meike, ik geloof dat we de rodeo wel weer gehad hebben, ha ha!!
    Tot mails,
    John & Mieke

• 14 September 2009 - 07:01

Linda:

Heej Luccie!!
    Wat een leuk verhaal weer!! Van mij mogen ze wel wat langer hoor ;)
    Je schrijft zo gezellig haha..
    Nog heel veel plezier menneke en doe t rustig aan..
    Liefs,
    Linda.

• 22 September 2009 - 06:06

Koen Pieters:

Hoi Luc,

Ik zit ook al een tijdje in Shanghai. Zie hier dat je druk bent in het paarden wereldje hier in Shanghai. In Nederland heb ik veel met paarden gewerkt en zou hier ook graag wat met paarden gaan doen. Misschien is het leuk om een keer wat te gaan drinken?
    Ik hoor graag van je.

Groeten,