Appartement op de kop getikt!
Door: Luc van Moorsel
Blijf op de hoogte en volg Luc
18 September 2009 | China, Shanghai
Wat me vandaag weer opviel tijdens mijn taxiritje naar huis is dat er hier in Shanghai bijna alleen maar reclame hangt waarbij westerse modellen te zien zijn. De Chinezen hebben een beetje een minderwaardigheidscomplex als het gaat om hun uiterlijk. Nu moet ik zeggen dat ik deze onzekerheid toch ook wel een beetje begrijp. Want echt mooi zijn ze niet, die Chinezen. Waarmee ik niet wil suggereren dat ik volle zalen trek (Lost in Music daargelaten :p).
Wat me ook opviel is dat de taxichauffeur zich nog steeds op kan winden over het verkeer in Shanghai. Alhoewel ie het waarschijnlijk al z’n hele leven doet, mensen van A naar B brengen, slaat ie op z’n claxon alsof ie er mee getrouwd is. Die toeterende taxichauffeurs zijn dan waarschijnlijk ook zo gefrustreerd omdat ze meer aan hun claxon zitten dan aan hun vrouw. Ik heb het al een keer uit willen leggen maar m’n Chinees is daarvoor nog nét niet goed genoeg.
Wat ging deze week toch weer snel. Dat komt omdat ik bijna niet op kantoor ben geweest. Een noodzakelijk kwaad, op kantoor zitten. Ze beginnen nu een beetje zenuwachtig te worden voor het bezoek van Minister Eurlings. Wat een hoop gedoe voor één zo’n gast.
Dinsdag heb ik twee paarden gereden, eentje zadelmak gemaakt. De eigenaar was in Hong Kong en vroeg of ik ze wilde trainen. Uiteraard sla ik zo’n aanbod, zeker onder ‘werktijd’, niet af.
Woensdag heb ik een van de mooiste stallen van Shanghai gezien. Poloclub ‘The Nine Dragons’ is waar Monique me mee naar toe nam. Monique kent veel mensen hier, vooral in de paardensector. Dus zij is zo vriendelijk geweest mij op veel plekken te introduceren.
Gister ben ik er achter gekomen dat het kan regenen in Shanghai. Had ik tot nu toe nog niet meegemaakt. Toch wel lekker, dan is de lucht wat frisser in deze stad waar de mondkapjes de gezichten van de Chinezen sieren. Toch vind ik het wat overdreven. Best te doen die lucht hier.
Ik heb nieuwe foto's op mn hyves staan: www.lucvanmoorsel.hyves.nl
Ik ben benieuwd hoe de zaken staan in Nederland. Laat ff wat weten, altijd leuk!
Mzzl Luc
18 September 2009 - 08:45
Britt:
Klinkt weer super schatje! Volgens mij hebben de chinezen dan wat de claxons betreft een italiaans trekje, hier wordt je er ook echt niet goed van!
Toch leuk dat je volgende week een 'celeb' gaat ontmoeten ;)
Bedankt voor het wakker maken vanochtend, je was een aangename wekker!
Dikke kus!
Oh ja, en beter ga je niet naar de hoeren ;) -
19 September 2009 - 08:41
Ine:
He luc,
veel sukses met je verhuizing en vergeet je heimwee-lampje niet in te pakken. En natuurlijk heel veel sukses in Beijing, doe de groeten aan minister Eurlings.
kus Ine -
19 September 2009 - 21:11
Els:
Hoi Luc,
Ik voel de sfeer weer helemaal als ik jou verhalen lees.
Fijn dat je een nieuw appartement gevonden hebt, maar 2 blokken van Roel en Khoby vandaan hoorde ik.
Midden in the French consession, the place to be. Geweldig!!
Een super week in Beijing
gewenst en tot de volgende keer.
Groetjes Jan en Els -
20 September 2009 - 17:58
Anne:
Luc!!!
Ik heb zojuist geboekt! Ik vlieg vrijdag 6 november om 11:45u vanaf Schiphol, en op maandag 16 november taai k m weer terug, om 10:55 op Pudong. ZIN IN!!!
Succes met alles, spreek je snels!!
x -
20 September 2009 - 18:14
Dorien:
Ha Luc,
Je verhaal klinkt super! Gisteren van Ine jouw 'adres' gekregen en natuurlijk was ik wel zo nieuwsgierig om eens even te kijken. Ook natuurlijk om te controleren of de verhalen ook nog wel op enige waarheid stoelde. "Ja, ja en onze Luc ontmoeten volgende week minister Eurlings etc." Blijkt het nog waar te zijn ook. Wat een geweldige ervaring, deze stageplaats. Nog heel veel plezier gewenst en zodra jouw chinees goed genoeg is, wil ik wel eens de reactie van de taxichauffeurs horen over claxon versus vrouw.
Heel veel groetjes
Dorien en natuurlijk ook van Walter -
21 September 2009 - 09:33
Irene:
Luc!
Oke even alles bijgelezen! Ik weet het is schandalig laat. Maar beter laat dan nooit, toch?
Zo te lezen heb je het ontzettend naar je zin daar. Had ook niet anders verwacht. Maar, ook al een beetje kunnen dansen;)!?
Liefs, Irene
Xje -
22 September 2009 - 09:14
Judith:
Luc!!
Wat een fijn verhaaltje weer..
Is je nieuwe huis groot genoeg dat we er kunnen blijven logeren??
Tot over 4 en een halve week.
X
X -
22 September 2009 - 09:17
PS.:
We zijner tegelijk met Anne! Leuk leuk..